Monday, September 12, 2011

Aku kembali

Assalamualaikum...tiba2 aku sepi untuk menulis kisah hidup ku..bukan sepi itu aku sunyi kan diri..mungkin aku sedang mengatur langkah hidup aku..sepanjang sepi nie..byk perkara yang berlaku..suka,duka,gembira,sedih,nangis ketawa...semuanya ada...tup2 da masuk bulan 9 dan aku sudah menyambut hari raye..hurmmm nyesal tak updates semua aktiviti harian aku...raye yg lepas bagi aku biasa2 je..ntah mengapa hilang serinya raya ini..aku cuba bergembira tapi semuanya ibarat suam2 kuku..huhu...haiihhhh apa la..tapi aku bersyukur seban cukup sebulan aku menjalani ibadah puasa...yang tak best nya berat aku da mula bertambah..nie la perkara yang paling merunsingkan aku...sejak aku tinggalkan kl da duduk bersama keluarga aku d tanjung malim...permakanan aku langsung tak menjadi...aku cuba berdiet tapi tak berhasil...fitness jgn cakap la...kat tanjung malim mana ada fitness centre...huhu..geng2 pun tak de..mcm ner aku nak diet...tapi aku syukur sbb berat aku tak mencecah berat dahulu..aku masih ada peluang untuk menguruskan badan..apa yang penting kembalikan keyakinan,semangat serta displin yang kuat untuk aku kembali seperti dahulu..

Thursday, March 31, 2011

Selamat Tinggal Kawan

Owhhhhhhhhhhh hari nie khamis..hari ini hari terakhir aku bersama kawan2 kat edp...akhirnya aku akan meninggalkan teman2 sekerja...bila aku masuk keje hari nie...aku tak mau sedey2...sadh datang kat sebelah aku..kitaorg borak2..tiba2 kita org nyanyi lagu ST12 "baik baik sayang"....terus touching pulak pepagi tue..ok2 aku tahan lagi..Ari nie aku 1/2 day,so aku tak moh buat keje,aku nak luangkan masa ngan kawan2 aku...sampai kul 12pm group aku buat farewell tuk aku..kitaorg bergembira sekejap..tapi aku ok lagi sebab belum masa untuk aku pergi..kul 12.3pm lak..Ijard,Zana,Sue n Sadh belanja makan kat Kenny Rogers huhhhh..ari nie keje makan je..tak per kan last2  da..thanks kat korang semua yang bersusah payah tuk aku...aku sayang kat korang tau..Now masa untuk bergambar..aku tak mau lepaskan kenangan bersama rakan2 sekerja aku..aku tau nie la saat2 paling manis...da abis bergambar..masa untuk aku pergi..sorang demi sorang aku jumpa..tapi masih lagi steady,masih sempat tuk melawak walaupun hati da mula terasa..org yg pertama aku jumpa sue..dia nie memang kaki nangis..dia yang paling rapat ngan aku..belum sempat nak minta maaf dia da meleleh da..apa lagi sebak arr aku..tapi yang paling aku tak boleh control bila aku jumpa exec aku Kak Lin...dia yang beri aku peluang tuk keje kat situ..bila dia minta maaf,terus aku nangis..tak leh tahan beb..huhuhu..tak boleh nak cakap apa2..aku nangis je...start dari situ la aku asyik menangis..aku tak peduli da apa org nak cakap...jumpa lak Kak Lela n kak sasca...lagi la berjurai jurai airmata aku...diorang leader aku...aku terasa sangat...aku minta maaf banyak2 kat diorang berdua...memang keje aku menangis...bila ngan zana,adeq n sadh..aku duduk sebelah diorang..rupernya diorang memang da start nangis bila aku bersalam ngan kawan2..apa lagi join sama lah menangis ngan diorang...memang terasa sangat2...Zana member paling rapat ngan aku...dia tak cakap apa2 pun..asyik nangis je...sadh n adeq pun sama..tapi apakan daya..rezeki aku kat edp tak lama...Ijard..Zana..Sadh..Adeq..Zira..sUE...Kak Zeti..Kak Zurai..Zue...Kak Sasca..Kak Lela..Kak Lin..Kak Sham..Kak Ros..Ajiet..Am dan teman2 lain yang aku tak sebut nama korang..aku minta maaf sangat2..kalau ada kesalahan atau kesilapan aku..aku SAYANG kat korang semua...Luv u all..sampai kita akan berjumpa lagi...akhirnya aku melangkah keluar bersama dengan kesedihan..thank kat korang yang menghantar aku kat pintu..bila aku pergi menitis airmata terakhir aku bila melihat korang...sampai sekarang aku masih sayu n rindu...semoga kita akan terus berhubung dan bertemu lagi..jaga diri kawan2 ku...sekali lagi I LUV U ALL..EDP FOREVER...

Monday, March 21, 2011

Aku tak perlu...

Aku tak perlukan bingkisan dari hati... 
untuk menenangkan jiwa dan raga..
aku tak perlukan ucapan bermadah...
untuk membuatkan hati diselubungi kebahagiaan..
aku tak perlu kata kata  manis..
untuk aku sentiasa merasa gembira..

aku tahu semua itu..sebab aku sudah merasakannya...
bingkisan dari hati..membuat aku gundah..
ucapan bermadah..menjadi ungkapan luka...
kata kata manis..menjadi racun berbisa..

aku perlu berdiri..memandang masa di hadapan ku..
untuk aku melangkah ke hadapan...
aku pasti...

Dari Seorang Teman

Aku terluka..
bila kau membuat aku sebegitu..
aku marah..dan
aku geramm
malah aku juga kecewa...
MENGAPA...

Kau biarkan aku sendiri
bila kau bahagia..
dulu akulah kawan
akulah sahabat
segala kenangan kau kongsikan pada ku..
TAPI...
kini tak lagi...
Aku kau biar sendiri...

kadang kadang aku kecewa..
tapi semua itu aku telan demi menjaga hubungan kita..
Bila masa beredar membuatkan aku lebih dewasa..
malah aku lebih sedar..rupanya
aku yang tak lagi memerlukan kau..
aku jumpa akan jalanku..
jalan yang terang dan penuh warna warni..
dan aku berlari arah itu tanpa menoleh kebelakang..
tapi bila aku sedari
rupanya kau yang bersedih akan kehilangan aku..
maaf aku tidak mahu berpatah semula...
hidup ku dihadapan...
kau teruskanlah hidup yang kau pilih..
INGAT..
aku sentiasa berdoa akan kebahagian kau..
walaupun kau bukan lagi SAHABAT AKU.....

Salam Perkenalan



Assalamualaikum buat semua...akhirnya muncul juga blog aku..ini kali pertama aku menulis dalam blog aku..sebelum nie kisah aku banyak aku tulis dalam buku mahupun diari..tapi kali ini aku modenkan sikit..hahaha..ada gambar dan pelbagai lagi...hehehehe...
Owh ya lupa plak nak intro siapa aku..nama aku Mohd Kamal Bin Abdul Aziz...family aku panggil aku kamal atau Mal..kat opis member2 panggil Abg K..hahahaha..tapi itu bukan masalahpun at least aku ada nama kan...aku di lahirkan pada 3 feb 1983 di Klinik Samuel kat Jln Pudu,Kuala lumpur...adik beradik aku ramai,dan aku merupakan anak yang ke 10 dari 14 org..korang jangan la terkejut...itu lah rezeki yang Allh S.W.T berikan pada ibu dan bapa..Bila adik beradik da ramai..tau jelah kan..macam2 perangai..tapi alhamdulillah, sebab aku memiliki keluarga yang bahagia dan tecinta

Aku dibesarkan di kampung Pandan,Ayah aku bekerja sebagai Juruteknik JKR,manakala emak aku merupakan seorang suri rumah..Adatlah kehidupan di dunia kan,keluarga aku bukan lah keluarga yang senang...tapi aku bersyukur kerana kami tetap hidup sihat..hahaha...Ini bukan lah tujuan utama aku menulis tentang keluarga aku..cuma sedikit ingatan di masa lalu yang banyak mengajar aku erti kehidupan..Bila susah jangan lah rasa diri itu terlalu susah dan bila senang jangan terasa terlalu senang...